پروموشن چیست ؟ و پروموتر کیست؟
پروموشن چیست ؟ و پروموتر کیست؟
پروموشن چیست ؟ و پروموتر کیست؟
(presenter & promoter)
“هر برندی جهت اعلام حضور در جامعه فروش و عرضه محصولاتش ، احتیاج به معرفی دارد. برای معرفی یک برند و یا یک محصول جدید از یک برند، با توجه به کارایی و فضایی که آن محصول در آن فعالیت دارد و به آن مربوط است، پیشنهادها و راههای مختلفی وجود دارد.
پروموتر و پرزنتر
در سمپلینگ( sampling) فردی با ظاهری آراسته و تسلط کامل بر محصول و کارایی خاص آن ، مشتریان و یا حتی افرادی که قصد خرید از آن محصول و برند را ندارند، جذب خود میکند و با اشراف کامل بر نحوه صحبت و فن بیان ، از آنها دعوت به تست کردن نمونه محصول مینماید.
بهعنوانمثال، سمپلینگ یک پنیر از یک برند معروف را در نظر بگیرید. شما برای خرید به سوپر مارکت مراجعه میکنید اما قصد خرید پنیر را ندارید. در هنگام مراجعه ، با کانتر سمپلینگ برند معروف روبرو میشوید، پروموتر شمارا دعوت به تست رایگان پنیر جدید مینماید،
شما یکی از پنیرها را تست میکنید و با طعمی جدید روبرو میشوید. در همین حین وظیفه پروموتر، توضیح خواص پنیر جدید است و اینکه با این پنیر چه غذاهای سالم جدیدی را میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید و … .
به این صورت عابری که قصد خرید از این محصول را نداشته ،ترغیب میشود که آن را امتحان کند و با توجه به توضیحات پروموتر و اعتمادی که از قبل به آن برند دارد ، محصول جدید را خریداری میکند.
پروموشن چیست ؟ و پروموتر کیست؟
معنی لغتی پروموشن در زبان انگلیسی تبلیغ و ترویج است و پروموتر هم به فردی گفته میشود که به شناساندن و معرفی یک برند و یا یک محصول میپردازد.
هر برندی جهت اعلام حضور در جامعه فروش و عرضه محصولاتش ، احتیاج به معرفی دارد. برای معرفی یک برند و یا یک محصول جدید از یک برند، با توجه به کارایی و فضایی که آن محصول در آن فعالیت دارد و به آن مربوط است، پیشنهادها و راههای مختلفی وجود دارد.
بهطور مثال، اگر برند شما پوشاک ورزشی است، میتوانید در مراسم افتتاحیه برند خود و یا در سمپلینگهایی که در مراکز ورزشی و یا مراکز خرید برگزار میکنید، یک ورزشکار را برای پروموت کردن محصول و برند خود در نظر بگیرید . البته که این نکته قابلانکار نیست که ، هر فرد ثانوی( هنرمند، ورزشکار ، پزشک و …) در کنار یک پروموتر حرفهای توانایی انجام فعالیت سمپلینگ و معرفی را دارد.
در این قسمت میپردازیم به انواع پروموترها و اینکه چه چیزهایی جزء وظایف آنها است و چه چیزهایی مربوط به بخشهای دیگر است.

در مواقعی که امکان ارائه تست از محصول وجود ندارد، بهعنوان مثال لوازمخانگی یا خودرو،پروموتر به توضیحات در مورد محصول اکتفا میکند و البته کاتالوگ و بروشور نیز گزینه خوبی است تا در ذهن خریدار ماندگار شوید.
حال ممکن است این سؤال در ذهن شما پیش آید که پس پرزنتر کیست و وظیفه او چیست؟
معنی لغوی پرزنت در زبان انگلیسی هدیه است. زمانی که شخصی ، چیزی را پرزنت میکند، در اصل آن مطلب و تجربه و یا هر چیز دیگر را به عنوان هدیه در اختیار مخاطب قرار میدهد.
در مارکتینگ مدرن، پرزنتر ، حکم یک پزشک را دارد که در کمال آرامش و با اتکا به دانش و تجربه شخصی خود و البته حمایت گروه خود ، طی یک یا چند جلسه مشاوره با فرد یا افرادی روبرو میشود و مطالب و نکات لازم و مربوط به موضوع بحث را در اختیار آنان قرار میدهد.
با توجه به توضیح بالا ، حتماً جرقهای در ذهن شما روشن شده است که پرزنتر ، در اصل مشاور حرفهای است که حضورش در هر برندی و شرکتی لازم و اساسی است.
پرزنتر، از خدمات و توانایی گروه شما در انجام یک فعالیت برای مخاطب فعلی و مشتری آینده توضیح میدهد. روش توضیح، فن بیان و نوع برخورد پرزنتور است که میتواند ، اعتماد مشتری را جلب کند .
در پروموشن کردن ، به دلیل اینکه خریدار با شخصی به نام پروموتر در ارتباط حضوری قرار میگیرد و تمامی سؤالات و انتقادات و پیشنهادات خود را به او ارجاع میدهد، باعث بالا بردن درصد خرید از این طریق میشوید.
پروموترها باید علاوه بر ظاهری آراسته و رویی باز ، دارای فن بیان قوی ، دانش تخصصی در صنعت مورد نظر و اشراف کامل بر خواص و مزیتهای محصول نسبت به رقبای موجود در بازار را نیز داشته باشد.
با توجه به توضیحات بالا میتوان اینگونه نتیجهگیری کنیم که، پروموشن یک نقشه برای برند سازی یک کسبوکار است. کسبوکاری که یا یک محصول برای ارائه دارد یا یک خدمت و سرویس . البته نباید از این نکته غافل ماند ، که پروموشن یعنی ایجاد استراتژی برای هدایت انواع مصرفکنندگان به سمت محصول.
در ادامه به چند ریز نکته میپردازیم که به پرزنتور کمک میکند تا نتیجه بهتری را از کار خود بگیرد.
۵. نگاه نافذ و آرام
۶. سکوت هنگام صحبت کردن فرد
۷. عدم توضیحات کامل در جلسه اول
۸. حفظ پرستیژ جلسه تا انتها
۱. پوشش مناسب و آراسته
۲. پاکیزه و خوشبو بودن( استفاده از عطرهایی که حس اعتماد را القا کند.)
۳. نحوه وارد شدن شما به اتاق مشاوره
۴. نوع سلام کردن و دست دادن شما

پرزنتر ، شخصی است که از خدمات و فعالیتهایی که تیم و گروهش در آینده مثلاً برای فروش بالاتر، تبلیغات بهتر و … ، به مشتری توضیح میدهد و او را جذب میکند.
پروموتر ، شخصی است که یک محصول یا یک برندی که وجود خارجی دارد را به مشتری معرفی میکند و او را ترغیب به خرید کند.
در اصل تفاوت این دو، در نوع خدمات و محصول است. یکی از تجربیات و معنویات خود و گروهش صحبت میکند ، دیگری محصول و برند گروهش را تبلیغ میکند. وجه اشتراک آنها نیز ارائه و نحوه ارائه است.
امیدواریم با این توضیحات کوتاه و جامع متوجه لزوم و نیاز برند و شرکت خود شده باشید.
در صورتیکه این مطلب برای شما مفید بود این مطلب را لایک کنید ، اظهار نظر شما به ما انرژی بیشتری برای ادامه راه میدهد. 252
بادرود
مطالب مفید ، دقیق و مختصر بود ، ایکاش لینک برای مطالعه بیشتر معرفی می نمودید .به هر حال سپاسگزارم .